Denne sektion gennemgår:
Sidens egenskaber tilgås ved at højre-klikke på den side du ønsker at se eller redigere instillingerne for og derefter vælge, "Egenskaber".
Denne handling åbner sidens egenskaber i højre side af dit browservindue. De forskellige sidetyper har fælles egenskaber med undtagelse af sidentypen, "Side", der har færre egenskaber end de øvrige sidetyper. Nedenstående er et billede af sidetypernes egenskaber:
Herfra kan du ændre din sides egenskaber. Klikker du på et af spørgsmålstegnene ud fra en vilkårlig egenskab, åbnes et pop-up-vindue med en kort forklaring af den pågældende egenskab.
Nedenfor gennemgås de forskellige egenskabers betydning samt hvordan de anvendes. Husk at gemme dine ændringer ved at klikke på, "Gem" eller "Gem og luk".
Fra Dato: Udgør begyndelsesdato og -tidspunkt for siden. Altså, hvornår siden skal begynde at være tilgængelig for besøgende efter aktivering.
Klik på tekstboksen og vælg dato og tidspunkt i dropdown-kalenderen for hvornår siden skal vises på din hjemmeside, når den er aktiveret. Udfyldes begyndelsesdato og -tidspunkt ikke, vil siden være tilgængelig så snart den aktiveres.
OBS! Det er stadig påkrævet at aktivere siden manuelt. Du kan læse hvordan dette gøres her.
Til Dato: Udgør afslutningsdato og -tidspunkt for siden. Altså, hvornår siden de-aktiveres og bliver utilgængelig for besøgende.
Klik på tekstboksen og vælg dato og tidspunkt i dropdown-kalenderen for hvornår siden automatisk skal de-aktiveres.
Udfyldes afslutningsdato og -tidspunkt ikke vil siden være tilgængelig i de næste 50 år.
Medlemsside
Bestemmer om siden kun skal være tilgængelig for medlemmer og, i så fald, hvilke medlemsgrupper.
Aktiv:
En aktiveret side er synlig og tilgængelig for besøgende på din hjemmeside. Er der flueben i tjekboksen, "Aktiv", er siden aktiveret. Er tjekboksen derimod tom, er siden de-aktiveret.
Du kan læse mere om aktivering af sider ved at klikke her.
Vis i menu:
I navigationsbaren (den horisontale bar på din hjemmeside) kan besøgende navigere rundt på din hjemmeside. Er der flueben i tjekboksen, "Vis i menu" , vises siden i navigationsbaren. Er tjekboksen derimod tom, vises siden ikke i navigationsbaren.
Højrestående billede viser: øverst; hvor tjekboksen befinder sig i sidens egenskaber og nedest; denne sides navigationsbar.
Startside:
Startsiden er din hjemmesides forside og vil ofte udgøre det første skærmbillede dine besøgende mødes af, når de besøger din hjemmeside. Et flueben i tjekboksen, "Startside", gør siden til din hjemmesides startside. Det er ikke muligt at gøre flere sider til startsiden. Findes der i forvejen en startside, erstattes den af den nyligst valgte startside.
Du kan læse mere om oprettelse af en startside ved at klikke her.
Søgbar:
En søgbar side gør det muligt for dine besøgende at søge efter sidens indhold, såfrem du har oprettet en søgeformular på en side med skabelonen søgeside. Endvidere bliver sider, der ikke er søgbare, ikke indekseret af Google. Er der flueben i tjekboksen, "Søgbar", er siden søgbar. Er tjekboksen derimod tom, er siden ikke søgbar.
Navn:
Sidens navn vil fremgå flere steder; som overskrift på siden, i NEWWWEB-CMS' menu og på din hjemmesides navigationsbar (såfremt egenskaben, "Vis i menu", er tilvalgt på siden). Angiv det ønskede navn for siden i tekstboksfeltet i det tilhørende tekstboksfelt.
OBS! Sidens navn må ikke forveksles med domænenavnet.
Direkte URL:
Sidens URL bestemmer den direkte web-adresse for din hjemmesides’ sider.
Eksempel:
URL’en til denne manual er /, mens den direkte URL til denne specifikke side på hjemmesiden er /menu/sidens-egenskaber/.
Udfyldes denne tekstboks ikke, generere NEWWWEB CMS 2 selv et direkte URL til din side. Genereringen baseres på siderne navn. Det vil sige, at hvis du opretter en side med navnet, "Kontakt", og efterlader tekstfeltet til egenskaben, "Direkte URL", tomt, vil NEWWWEB CMS 2 selv forsøge, at oprette et URL der hedder (her markeret med fed), www.ditdomænenavn.dk/kontakt.
Link til:
Ønsker du, automatisk, at videresende besøgende af en specifik side til en anden side, skal du skrive URL’en på den side du vil sende dem videre til i tekstboksen.
Såfremt du ønsker at videresende besøgende til en ekstern side (en side under et andet domænenavn) skal du skrive, ”//”, foran den eksterne sides’ URL.
Eksempel:
Ønsker du, at videresende din bruger til Danmarks Radios startside, skal du, i tekstboksen, skrive: //www.dr.dk
Det er endvidere muligt at viderestille dine besøgende til en udvalgt fil fra Filemanager. Dette gøres ved at klikke på ”Vælg” til højre for tekstboksen og dobbelt-klikke på den ønskede fil i Filemanager.
OBS! Dette kræver, at du har uploaded filen til Filemanager på forhånd.
Sidens titel:
Sidens titel bestemmer hvilken titel siden har ved en resultatvisningen af en Google-søgning (her markeret med blå) samt hvilken tekst, der synliggøres i browserens faneblad. Angiv den ønskede titel for siden i tekstboksfeltet.
Beskrivelse:
Google henter denne beskrivelse og den under linket til din hjemmeside. Specificér gerne indholdet på dine sider og undersider, da surfere på Google på den måde kan læse en kort beskrivelse af din side, inden de besøger den (på billedet markeret med blå).
Header:
Her kan du lave specifikke meta-tags, scripts og specifikt der skal gælde for din side. Efterlades dette felt blankt anvendes sideskabelonen.
OBS! Det anbefales, at du efterlader dette felt tomt hvis du ikke er fuldstændigt bevidst om indvirkningen på siden.
Master Skabelon:
Master skabelonen er den overordnede skabelon. Ændringer til masterskabelonen vil derfor ikke alene påvirke den pågældende sides og alle denne sides undersider. Masterskabelonen bestemmer siden og undersidernes layout og opsætning. Masterskabelonen kan ikke ændres på undersider, da disse er tilknyttet og underlagt masterskabelonen på sider der befinder sig på højere niveau.
Modul skabelon:
Modul skabelonen er underlagt den overordnede Master skabelon. Modulskabelonen bestemmer layoutet og opsætningen for sidetypernes emner.
Side skabelon:
Bestemmer sidens opsætning. Ved oprettelse af hjemmesiden fastlægges denne. Denne kan ændres i administrationen af websitet. Dette bør dog kun gøres af HTML-programmører.
Type:
Type bestemmer sidetypen for siden eller undersiden. Dette har betydning for sidens layout og egenskaber ligesom samspillet mellem afsnit og sider. Du kan læse mere om de forskellige sidetyper her eller ved at tilgå en af de seks sidetyper i drop-downmenuen.
Kategori Billede:
Her kan du tilføje et billede der repræsenterer sidens emner, undersider og undersidernes emner såfremt, de samles under en side der viser undersiderne. Kategoribilleder er derfor kun synlige på undersider og et billede bør derfor kun uploades her, hvis siden er underlagt en anden side på højere niveau.
Kategori tekst:
Her kan du tilføje en tekst der repræsenterer sidens emner, undersider og undersidernes emner såfremt, de samles under en anden side der viser undersiderne. Kategori teksten er derfor kun synlige på undersider og en tekst bør derfor kun skrives her, hvis siden er underlagt en anden side på højere niveau.